Разговор са вођом Национал-бољшевичког фронта

Разговор са вођом НБФ (Романом Головкином)

водио Константин фон Хофмајстер

1. Шта је НБФ? Можете ли нам дати кратак опис ваше странке?

НБФ или Национални бољшевички фронт је друштвени и политички покрет десничарских руских националиста са идеологијом националног бољшевизма, коју је развио Ернст Никиш и Николаја Устрјалов, као основа за наше политичке активности. У погледу структуре наше организације, НБФ има мрежни систем који обједињује сараднике и борбу браће по оружју – чисте душе, „соларни“ људи (Sonnenmenschen), прави борци за циљ Националног бољшевизма.

Наша мрежна структура подразумева да сваки члан организације, као и сваки наш сарадник симпатизер, доприноси заједницком циљу – борбу наше организације. Овај допринос може се манифестовати у новинарској делатности (било на интернету или у штампи), финансијска подршка или учествовање у уличним скуповима и зборовима, као и на јавним акцијама других савезничких странака. Наши људи такође помажу у пружању правне и друге помоћи за политичке затворенике, проглашеним кривим од стране садашњег режима за „изазивање националног раздора“ (тачка 282. руског Кривичног законика).

Симпатизери такође учествују у нашој делатности – у дистрибуцији наших новина и летака или промовишу нашу идеологију на друге начине. Наш идеал је не „странка“ у буржоаско-демократском смислу те речи, него „ред мачоносаца“ (цитат Стаљина), чији представници су присутни у свим слојевима друштва и намећу идеологију на политичком процесу у нашој земљи.

2. Можете ли рећи неколико речи о свом политичком животу и каријери пре НБФ?

Ја и већина мојих другова по оружју били смо увек у складу са идеологијом која се може дефинисати као радикални леви национализам или национал-бољшевизам.

Пре НБФ, већина нас су били чланови Национал-бољшевичке партије, коју је предводио Едвард Лимонов. Али смо ми напустили странку када Лимонов заправо изопачио нашу идеологију, претворивши је радикално леви либерализам и довео доста левичарских либералних хулигана у НБП.

3. Шта је суштина идеологије НБФ?

Као одговор на питање можемо обезбедити цитат из „Декларације“ НБФ:
НБФ – је покрет за радикалу државну власт (Етатизам) и приоритета нације пре свега осталог. НБФ – је покрет за јаку, славну Русију.
Руски народ је отворен за свакога. Бити Рус је религија, а не само крв или гени. Особа без нације и без државе је нула и свиња, а не „узор животињa.“
Русија и руска нација (народ) – Највеће су наше вредности! Ми не бринемо да ли је све мртво, дегенерисано или нестало – Русија мора да живи, Руси морају да буду сретни и живети у славној држави! Остало није од важности за нас!
Ми смо јединство одабраних, искупљени и чисти.
НБФ не само да ће повратити Велику Русију (у смислу територијалне величине СССР), него ће такође створити велику аријевску империју од Гибралтара до Владивостока! Све ће припадати нама!
Наш главни слоган је: „Русија је све, остало је ништа!“

4. Реците нам нешто о својим активностима. Које акције обављате?

Довољно је поменути нашу велику кампању за ослобађање Назарова и Герасимова, наших другова, оптужених за „изазивање националног раздора“ и бачених у затвор од стране владајућег режима. Наша кампања се испоставила успешном и наши другови су пуштени на слободу.

Непрестано се бавимо пропагирањем наше идеје, као и другим разним уличним акцијама. Такође смо веома активни у политичким клубовима и раду са младим људима. На пример, говорили смо у политичком клубу Московског универзитета, одељења за физику и технологију.

5. Да ли сте били под утицајем идеологије која је развијена од стране немачког национал-бољшевичког покрета (1920-30), Ернста Никиша да будемо прецизни?

Могу да кажем да су радови Ернста Никиша утицали на мене и моје другове у великој мери. Сматрамо Никиша једним од оснивача Национал-бољшевизма (начин на који ми разумемо овај покрет).

6. Какав је ваш став према НПД (Национал-демократска партија Немачке)?

Ја подржавам НПД јер сматрам да су немачки национал-демократи наша будућа браћа по оружју за заједничку будућност Белог света.

7. Да ли мислите да је руско-немачки савез могућ у будућности?

Да, мислим да је могуће у блиској будућности, јер имамо заједничке циљеве.

Москва – март, 2007

превео Јакобог

Преузето са: http://nationalfuturism.org/interviewnbf.html

Овај унос је објављен под Национал-бољшевизам. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s