Проблем социјализма

Извод из књиге Револуција у савременом добу, проф. Каи Муроса

– Један од великих камена спотицања социјалистичког покрета је што Едипов Комплекс преовладава у њему – Сваки млади социјалиста изгледа да је заражен њим.

– Заједничке тенденције унутар менталитета радикалног левичарства су здраве и омладина жели да уздрма апсолутни и реакционарни систем веровања на једну страну, и нихилистички бес да збрише све традиционално на другу страну.

– Историја нас учи да не можеш поразити историју. Нема избегавања да неко може створити друштвену структуру без историје или прошлости. Сви напори да се уради то воде у пропаст.

– Прави социјалиста мора увек одражавати како он или она требају учити од прошлости, тако да се социјализам може развити природно и органски заснован на историјском искуству нације.

– Друга највећа грешка у грађењу социјализма лежи у чисто теоретском приступу који занемарује искуство и уобичајену логику.

– Највећа грешка у грађењу социјализма лежи у покушавању да се створи неоргански, космополитски социјализам (комунизам) без корена у стварној историји обичних људи.

– Прави социјализам може бити само изграђен на националној основи вођен историјским искуством народа и нације.

– Космополитски социјализам и капитализам су у основи исти. Они ће обоје пасти, јер они немају корена у стварном животу и имају мањак органске кохезије.

– Веза између историјског материјализма и националног духа је иста као веза између материје и енергије. Они су супротне стране истог новчића.

– Здрави национализам несме се састојати само у идеалистичном сањарењу. Национализам мора бити повезан са стварним светом коришћењем методологије историјског материјализма.

– Реакционарни национализам буржоарзије мора бити замењен прогресивним социјалистичким национализмом.

– У светлу историјског материјализма ми можемо видети како су нација и националне државе климакс интелектуалне и друштвене еволуције људске врсте.

– Само када се капитализам замени социјализмом нација ће потпуно бити слободна да изрази себе и развије се без уздржавања.

– Идеологија Покрета мора бити материјалистичка по методу и заиста национална у духу.

– Традиционално историјско материјалистичко и националистичко су имали дуалистички теза-антитеза однос. Једном када тај дуализам ишчезне и нова синтеза се створи, изићи ће потпуно нови свет из тога.

Цијела књига:
http://www.stormfront.org/forum/t886777/

Овај унос је објављен под Конзервативна револуција. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s