Хришћански кодекс руских комуниста

Између Христове проповеди на Гори и моралног кодекса градитеља комунизма не постоји разлика, сматра вођа Комунистичке патрије Русије Генади Зјуганов. Хришћански постулати и заповести су део идеологије комунизма, каже Зјуганов.

Комунистичка патрија Русије објавила је саопштење свог вође Генадија Зјуганова, који тврди да између Христове проповеди на Гори и моралног кодекса градитеља комунизма „фактички не постоји никаква разлика“, преноси Верска информативна агенција.

Хришћански постулати и заповести су део идеологије комунизма, каже Зјуганов и подсећа да је Јосиф Стаљин „учинио веома много“ на обнови православља у Русији.

Комунистичка партија Русије, чију трећину бирача чине православни верници, данас се залаже за очување „доброг имена и ауторитета“ руске православне јерархије, коју неки медији и појединци и исмевају и клевећу, наводи се у саопштењу.

Зјуганов руској цркви обећава солидарност, подршку и заштиту, за то ће партија употребити „сав свој утицај“ и залаже се за заштиту хришћанства, посебно православља, које угрожавају „земље Запада“, али и „одређене снаге у Русији“, преноси ВИА.

Према оцени вође руских комуниста, у свету има „верских прогањања“, а њима су пре свега изложени хришћани. Они страдају у 70 земаља света, некој врсти дискриминација и прогона изложено је у свету равно сто милиона Христових следбеника, сматра Зјуганов.

Дешава се велики егзодус хришћана из Египта, Ирака, Либана, Палестине, Нигерије, сматра Зјуганов и наводи, не износећи појединости да су „прогонима“ изложени и у Италији, Великој Британији и Француској.

На последњим изборима, Комунистичка партија је добила 12,3 милиона гласова, односно 17,14 одсто. Зјуганов је партијски вођа од 1993. године.

Овај унос је објављен под КПРФ, Русија, Хришћански социјализам. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s