Радничка класа, национална класа

Каи Мурос

– У светлу емпиријских доказа и у анализи историјског материјализма може се рећи да изнад сваке сумње да од свих друштвених класа у друштву само је радничка класа по природи заиста национална.

– Како глобализација економије напредује стимулисана пробојем информационе технологије, постаје све очигледно болније да се кретање богатства окупља око капиталистичке класе не поштујући националне границе. Новац нема националност.

– Више класе, било оне феудалне или капиталистичке, увек су биле космополитске по својој природи. Помогнуте образовањем и богатством више класе су биле у могућности да се помешају са својим сталежом без поштовања националности или грађанства.

– У поређењу са капиталистичком класом средња класа је потпуно зависна од националне државе и друштвених добротворних структура које она пружа. Али због своје истинске природе средња класа стално понавља као папагај те анти-националне државне отрцане фразе које је научила од капиталистичке класе којој се тако слепо диви.

– Традиционално најватренији поборници националног нихилизма су били квази-интелектуалци левог усмерења, размажено потомство буржоарзије.

– Постоји стара изрека која каже да су више класе свуда увек једнаке. Ово се такође односи на средњу класу која стално покушава да опонаша капиталистичку класу. Али права суштина нације се може проматрати само у великим масама – биле оне сељаци или радници.

– На крају тачно је да једна класа која не поседује капитал нити скровиште било каквих лажних илузија, да је потпуно везана за срећу нације и националне државе – овим ја мислим на радничку класу.

– На дну бурета су били сељаци и радници. Они су увек остављани позади, исмејавани, презирани и искориштавани и ипак то су били они који су кроз светску историју градили нације и бранили их. – Како би радничка класа била било шта друго него национала класа?

– За Капиталисту, нација је једва средство ка циљу, али за радничку класу она је увек била циљ за себе.
– Радничка класа је право оличење нације!

Овај унос је објављен под Антикапитализам, Конзервативна револуција. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s