Фронт Ослобођења Животиња

Animal Liberation Front (Фронт Ослобођења Животиња) састоји се од малених, потпуно аутономних, група људи широм света које проводе директне акције које су у складу са A.L.F.-овим „водичем“.
Те групе се називају ћелијама које могу бројати од једне индивидуе до већег броја људи који сарађују изузетно блиско. Активисти из једне ћелије нису упознати са A.L.F. активистима из друге ћелије због потребе за потпуном анонимношћу. Такав принцип помаже сигурности активиста пред полицијском репресијом, те пружа могућности за даљње деловање поједине ћелије.
Будући да не постоји централна организација или формално водство A.L.F.-а, људи су вођени искључиво својом особном одлучношћу или раде по одлукама донесенима у оквиру поједине ћелије те на тај начин проводе акције. Постоји A.L.F. не-хијерархијска организација, то значи да само људи који су директно укључени у акције одлучују о својим поступцима и о својој судбини…
Било ко у вашој околини може бити део A.L.F. покрета а да тога нисте ни свесни. Из искуства је познато да су A.L.F. активисти људи најразличитијих занимања и профила… Ниједно људско биће није имуно на патњу животиња, а то укључује чак и раднике, који су запослени у индустријама које злоупотребљавају животиње, јер ни сви они не могу поднети да мирно проматрају свакодневну животињску патњу…
Свака акција која се придржава стриктно ненасилног водича (који следи), може се сматрати Animal Liberation Front – акцијом…Економске саботаже као и уништавање имовине (ненасилне према људима и животињама) су регуларне A.L.F. акције, а такође и ослобађање животиња. Волонтери широм света проводе A.L.F. акције да би животињама које су жртве неописиве патње донели природну слободу…
Пошто не постоји начин да контактирате A.L.F. у вашем крају, једино је на вама самима да преузмете одговорност да зауставите експлоатацију над животињама. Све што је потребно изречено је од стране једног A.L.F. активиста: када видиш слику маскираног активиста-ослободитеља немој се питати ко је испод маске већ само погледај у огледало.
Било која група људи, вегетаријанаца или вегана, који проводе ненасилне директне акције у складу са A.L.F. водичем има право себе сматрати делом великог A.L.F. покрета…

Начини деловања
Ослобођење животиња са места где их се злоупотребљавају, нпр. лабораторија, фарме за масован узгој (ради крзна и сл.), и смештај животиња у добре руке где ће имати прилике проживети своје време у природним условима, ослобођене патње · Наношење материјалне штете онима који профитирају на патњи експлоатацији животињских врста · Изводећи не-насилне акције и акције ослобођења да би се открила истина о ужасима и одвратностима које се чине над животињама иза разних затворених врата · Чинећи све што је могуће да би се избегло повређивање било које животињске врсте (поготово за време акција)
Било која група људи који су вегетеријанци или вегани, а изводе неке од акција према A.L.F.-овим принципима, има право своју групу сматрати делом Фронтом Ослобођења Животиња.
Фронт Ослобођења Животиња састоји се од малих, потпуно аутономних, групица људи широм света који проводе директне акције наведене у A.L.F.-овом водичу.

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s